Kako rade sustavi
Ispis E-mail


Osnove praćenja

Global Positioning System (GPS)

Global Positioning System (GPS) se sastoji od više od 30 satelita u stalnoj orbiti oko Zemlje. U bilo kojem trenutku određeni broj GPS satelita su  jasno vidljivi iz bilo kojeg mjesta na zemlji. GPS prijemnik prima signale ovih satelita i  koristi izračun udaljenosti od više satelita (poznat kao triangulacija) kako bi pronašli svoje mjesto s velikom točnošću.

GPS ima točnost od nekoliko metara pod dobrim uvjetima. GPS-najbolje funkcionira u otvorenim sredinama.
Signali od GPS satelita  prilično slabe kada ne postoji optička vidljivost sa nebom, kao što su zasjenjena izazvana preprekama kao što su visoke zgrade i  metalne konstrukcije.Ovim se samnjuje vidljivi broj satelita, te se smanjuje točnost očitanje pozicije.

Praćenje Vozila - Uvod

Kako bi pratili vaše vozilo trebate imati instaliran naš GPS uređaj za praćenje, koji je opremljen GPRS modulom kojim uređaj ima  vezu na Internet.Uređaji za praćenje će se povezati na naš centralni Globtour GPS server i u stvarnom vremenu slati podatke o promjeni položaja.

Sa odgovarajućom autorizacijom , možete pratiti vaša vozila u stvarnom vremenu sa bilo kojeg računala koje je povezano na Internet, putem  standardnog web preglednika.


Princip procesa praćenja vozila

GPS-Globtour izvrši instalaciju GPS uređaja za praćenje u svako vozilo koje želite pratiti.

Slanje položaja vozila na GPS-Globtour Server:
Informacije o položaju, primljene od GPS uređaja šalju se na GPS-Globtour Server u stvarnom vremenu. To se obično radi preko GPRS-a ili SMS  mobilne komunikacijske mreže sa standardnim pretplatničkim paketima za prijenos podataka.


Pozicioniranje vozila:
Kada je vozilo poslalo poziciju GPS-Globtour Serveru, vozilo  se može vidjeti na web preglednika u stvarnom vremenu. Možete pregledavati prethodne trase kretanja vozila.Možete stvoriti pravila koja se aktiviraju na osnovu položaja vozila te slati upozorenja na e-mail i SMS: na primjer kad vozilo ima prebrzu vožnja, gorivo je ukradeno, ili ulazi ili izlazi iz definirane zone, i tako dalje. Izvješća također mogu biti kreirana kako bi se analizirala uporaba vozila.