Praćenje osoba
Ispis E-mail

GPS-Globtour sustav za praćenje osoba je pristup utemeljen na praćenju 1 osobe ili grupe osoba, gdje korisnik ima kontrolu nad svojim vlastitim podacima. Korisnici  se mogu pridružiti različitim grupama osoba, te mogu dijeliti svoju poziciju privatno ili javno, omogućavajući prijateljima ili starateljima da u WEB pregledniku imaju nadzor na njihovim kretanjem.Osobe uvijek imaju kontrolu  kako i na koji način će njihova pozicija biti dostupna drugim osobama.



Grupe mogu biti kreirane od bilo kojeg korisnika i mogu biti tretirane kao privatne ili javne . U privatnim grupama osobe su vidljive samo ostalim članovima te grupe. U javnim grupama pozicija svih članova je javno dostupna. Osobe mogu biti članovi nekoliko različitih grupa. Najčešća primjena ovog sustava je za praćenje starijih osoba i djece. Kao najčešće korišćeni uređaji za praćenje osoba, koriste se  specijalizirani GPS -Globtour prijenosni uređaji sa baterijskim napajanjem,koji su malih dimenzija.
Osim toga, mogu se u našem sustavu za praćenje osoba  koristiti različiti tipovi SmartPhone ili PDA uređaja, na koje se instalira GPS-Globtour klijentska aplikacija.


Slika ilustrira različite klijente spojene na GPS-Globtour sustav za praćenje osoba i način kako je pozicija osobe koja se prati prikazana u Web pregledniku.